Jdi na obsah Jdi na menu
 


Abeceda: Jakub Prodl - brankář SK Slatina

25. 10. 2019

dsc_0684.jpgAbeceda: Jakub Prodl

Oblíbený hráč: Petr Čech, Gianluigi Buffon, Tomáš Holý,

Přezdívka: Prádlo, Prodlis, Poušták (fotbal), Bříza (futsal)

Datum narození: 15.8.1991

Oblíbené číslo: 1,16,32

Oblíbený tým: SK Slavie Praha, FC Baník Ostrava, FK Chmel Blšany, Vfl Bochum 1848, Middlesbrough, Chelsea, Losc Lille

Kariéra: FK Rozdělov 1909, TJ Novoměstský Kladno, FK Sparta Kladno, SK Kročehlavy Kladno, TJ Unhošt, SK Slovan Dubí, SK Slatina

 

Auto:  Mám oblíbené značky Škoda, BMW, Wartburg, za svůj dosavadní život jsem vystřídal mnoho aut, snažím se je každé 2 roky vyměnit.

Branka: Od mala jsem v bráně, ale můj trenér v žákovské kategorii mě jednou postavil v přátelském utkání do útoku, v tom zápase jsem dal 2 góly za poločas a poznal, že mam čuch na góly, takže mě vždy dával druhý poločas do útoku a já dával góly. Jednou jsem dal v utkání i hattrick v dresu Slatiny proti Černuci.

Film: Komedie, Scifi, Historické filmy z války.

Fotbal: S fotbalem jsem začal v 6 letech. Přivedla mě k němu moje sestra, která mě hlídala a šla na pivo na fotbalové hřiště FK Rozdělov, kde právě probíhal trénink přípravky, zeptala se  zda s nimi můžu jít na trénink a tak jsem začal s fotbalem v Rozdělově. Z přípravky jsem přestoupil na Novo Kladno a hrál tam krajské soutěže až do dorostu.

Futsal: K futsalu jsem se dostal v 17 letech, začínal jsem v AFC Celtic Kladno, kdy se mě spoluhráč z fotbalu zeptal, jestli to nechci zkusit, tak jsem šel a začal hrát za AFC Celtic Kladno, v té době měl Celtic A, B mužstvo, převážně jsem chytal v B mužstvu (OP Kladno), ale měl jsem tu čest chytat i za A mužstvo,které v tu dobu vzalo postup do 2 ligy. Po pár letech se Celtic rozpustil a nějakou dobu jsem nehrál. Pak díky Pavlovi V. jsem se dostal do FC Slatina, kde hájím branku B mužstva.

Jídlo: Jim skoro vše krom zeleniny.

Kladno: Na Kladně jsem se narodil. Do svých 20 let jsem tu bydlel, pak jsem si našel přítelkyni a strávil s ní 3 roky v Českých Budějovicích. Poté jsem se vrátil zpět na Kladno a bydlel tu další 3 roky. Pak jsem si našel manželku a společně se přestěhovali do Zvoleněvsi, kde bydlíme doposud s naším synem Matějem.

Muzika: Poslouchám vše, nemám žádný oblíbený žánr.

Nápoj: Pivo (Kozel 10), Rum, Červené Víno.

Rodina: Manželka Jitka a syn Matěj

Rozhodčí: Rozhodčího jsem dělal 6 let na OFS Kladno, z toho jsem vypomáhal 3 roky na OFS České Budějovice. Přivedl mě k tomu můj kamarád Lukáš Prach, který mi řekl, jestli to nechci zkusit a tak jsem do toho šel. Nakonec jsem dělal rozhodčího 6 let, za kterých jsem udělil pouze 7 červených karet.

Slatina: Ke Slatině jsem se dostal díky funkci rozhodčího (jestli mě tedy paměť dobře slouží :-D). Dostal jsem svojí první III. Třídu Sokol Jedomělice – SK Slatina zápas skončil 5:2 pro domácí, v té době jsem ještě neměl řidičák a vozil mě strejda na zápasy a ten mimochodem znal Pavla Vosyku. Po zápase slovo dalo slovo a urodil se přestup do Slatiny a od té doby jsem spojený s klubem SK Slatina, krom pár hostovaní, kdy Slatina neměla A mužstvo a jeden rok strávený TJ Unhošti.  

Sportovní zážitek: Hlavní rozhodčí v přátelském utkaní SK Kladno (tehdy 2 ligový) – 1 FC Příbram, Škola Petra Čecha, Kemp Brankařů FC Bayern Mnichov, dvakrát Mistr Okresu v dorostu

Volný čas: geocaching, zahradničení, Staré Auta (veteráni), historie hlavně 2. světové války a hlavně čas s rodinou

Zranění: zatím se mi vyhýbá smiley

Zvoleněves: Libí se mi tu, máme tu vše, co s manželkou potřebujeme k životu.